Det er oplagt at aflevere din gammel dieselbil hos en autoophugger, når den skal skrottes. Hos Københavns Autoophug ApS er vi professionelle ophugger, vi ved hvor vigtig det er, at der bliver foretaget en forsvarlig skrotning af biler. Vi tilbyder altid en fornuftig pris på din skrotbil. Vi er beliggende i København og har kunder på Amager, Frederiksberg, i Valby og omegn.

Derfor er ældre dieselbiler upopulære

En dieselbil fra før 2006 udleder væsentlig flere partikler og generelt mere CO2, derfor blev der i 2021 lavet en pulje med en forhøjet skrotpræmie på dieselbiler både personbiler og varevogne. Puljen er allerede opbrugt, så det ikke mere er muligt at få 5.000 kr. for sin dieselbil, og skrotpræmien er dermed tilbage på 2.200 kr. som er det samme som man får for sin benzinbil.

Der blev i 2021 indregistreret henholdsvis 49.180 diesel personbiler og 35.082 diesel varebiler fra før 2006 i følge De Danske Bilimportørs bilstatistik.

En skrotpulje for dieselbiler vil hjælpe miljøet

For at beskytte miljøet har staten indført en aftale for ældre dieselbiler, da denne type af biler er en af de største udledere af skadelige partikler samt sundhedsfarlige gasser. Staten har derfor sat skrotpræmien op på ældre dieselbiler til 5.000 kr. ordningen var midlertidig i 2019 til 2021.

Det forventes at ordningen genoprettes i løbet af 2022. Der vil blive afsat 100 mio. kr. til puljen. Hvis puljen opbruges inden udgangen af 2022, vil ordningen ikke gælde mere.

Den forhøjet skrotgodtgørelse er en del af regeringens luft- og klimaudspil. Derfor vil de have de mest forurenede former for køretøjer fjernet fra gaden, og det vil dieselpuljen hjælpe med, da belønningen bliver højere.

Kontakt os for mere information

Har du yderligere spørgsmål til skrotning af din dieselbil eller lignende, så er du mere end velkommende til at kontakte os. Vi står altid klar til at tag en uforpligtende snak om skrotning af din bil, hvor vi gør vores bedste for at vejlede og rådgive dig. Vi tilbyder altid en fordelagtig pris, ved køb af din gamle skrotbil.

Kontakt os på telefon 32 54 65 54 eller send os en e-mail til kontakt@kbhophug.dk , du kan også udfylde vores kontaktformular, så vender vi hurtigst muligt tilbage.