Når tiden er inde til at skrotte din gamle dieselbil, er det en oplagt mulighed at vælge en autoophugger til at håndtere skrotningen af den. Hos Københavns Autoophug ApS er vi specialiserede i skrotning af dieselbiler og har stor erfaring i at sikre en forsvarlig og miljøvenlig affaldshåndtering af skrotbiler. 

Vi tilbyder altid en fornuftig diesel skrotpræmie for din diesel skrotbil, og vores beliggenhed i København gør det let for os at betjene kunder på Amager, Frederiksberg, i Valby, Rødovre og i omegnen. Vi sætter en ære i at sikre vores kunders tilfredshed og gør alt for at levere en professionel og pålidelig service, når det kommer til afhentning og skrotning af din bil.

Kontakt os og hør mere

Derfor er ældre dieselbiler upopulære

En dieselbil fra før 2006 udleder væsentligt flere partikler og generelt mere CO2 end nyere biler, og derfor blev der i 2021 indført en pulje med en forhøjet skrotpræmie på dieselbiler, både personbiler og varevogne.

Puljen blev dog hurtigt opbrugt, så det er desværre ikke længere muligt at opnå 5.000 kr. for sin dieselbil, og skrotpræmien er nu tilbage på det normale niveau på 2.200 kr., som er det samme beløb, man kan få for sin benzinbil.

Ifølge De Danske Bilimportørs bilstatistik blev der i 2021 indregistreret 49.180 diesel personbiler og 35.082 diesel varebiler fra før 2006, som dermed kan være berettigede til skrotpræmien. Det er vigtigt at skrotte disse ældre dieselbiler på en ansvarlig og miljøvenlig måde for at minimere de negative påvirkninger på miljøet.

En skrotpulje for dieselbiler vil hjælpe miljøet

Staten har indført en aftale for at beskytte miljøet mod skadelige partikler og sundhedsfarlige gasser fra ældre dieselbiler. Da denne type af biler er en af de største udledere af disse skadelige stoffer. Som en del af denne aftale har staten forhøjet skrotpræmien for ældre dieselbiler til 5.000 kr. Dette var en midlertidig ordning fra 2019 til 2021.

Det forventes dog, at ordningen genoprettes i løbet af 2022. Regeringen vil afsætte 100 mio. kr. til puljen. Det er vigtigt at bemærke, at hvis puljen opbruges inden udgangen af 2022, vil ordningen ikke gælde mere.

Den forhøjede skrotgodtgørelse er en del af regeringens luft- og klimaudspil, som har til formål at fjerne de mest forurenende køretøjer fra gaden. 

Dieselpuljen vil hjælpe med dette, da belønningen bliver højere. Dette betyder også, at det er en fordel at skrotte sin ældre dieselbil, da man ikke alene bidrager til at beskytte miljøet, men også kan få en forhøjet skrotpræmie for bilen. Dieselpuljen forventes at genoprettes i 2023.

Kontakt os for mere information om diesel skrotpuljen

Har du yderligere spørgsmål til skrotning af din dieselbil eller lignende, så er du mere end velkommende til at kontakte os. Vi står altid klar til at tag en uforpligtende snak om skrotning af din bil, hvor vi gør vores bedste for at vejlede og rådgive dig. Vi tilbyder altid en fordelagtig pris, ved køb af din gamle skrotbil.

Du kan ringe til os på telefon 32 54 65 54, eller skrive en e-mail til kontakt@kbhophug.dk, så vender vi tilbage snarest muligt.​ Du er også meget velkommen til at udfylde vores formular, så kontakter vi dig.